Terör örgütü DEAŞ, peşmergeye saldırıyor...

Düzenleyen:
Terör örgütü DEAŞ, peşmergeye saldırıyor...

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DEAŞ, bugün Musul civarındaki çeşitli noktalarda Peşmerge Güçleri mevzilerine yönelik saldırılar düzenledi.

Çatışmalar sırasında DEAŞ'lı teröristlerin attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düştü. 4 asker hafif şekilde yaralandı. Saldırı sonrası tespit edilen DEAŞ hedefleri Türk askeri tarafından obüslerle vuruldu.
 
Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver ise bölgede Peşmerge ile DEAŞ arasında çatışmaların sürdüğü bilgisini verdi.
 
Yaver, Başika bölgesindeki saldırının ise Sabah erken saatlerde başladığını ve Musul sınırındaki peşmerge mevzilerine yönelik IŞİD’in geniş kapsamlı saldırısının bir parçası olduğunu kaydetti.
 
Birçok bölgede peşmergeye yönelik saldırıların devam ettiği, ölen ya da yaralanlar hakkında net bir bilgi olmadığı kaydediliyor.  
 
İNTİHAR SALDIRISI
 
Bugün ayrıca DEAŞ'ın Musul'un Keske Bölgesinde Peşmerge güçlerine ait karargaha intihar saldırısı düzenlediği, 6 DEAŞ'lının öldürüldüğü, 6 peşmergenin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.
 
Musul’un batısında ise Peşmerge Güçleri’nin bulunduğu noktalara sızma girişiminde bulunan bir grup DEAŞ'lının etkisiz hale getirildi kaydediliyor. Duhok Özel Kuvvetleri’nden Yarbay Hamzo, örgütün planını sezip, pusu kurduklarını belirterek, tüm örgüt mensuplarını öldürdüklerini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...