HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'den Lübnan'a topçu saldırısı

Düzenleyen: /
İsrail'den Lübnan'a topçu saldırısı
İsrail, Lübnan, , Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine topçu saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan'ın güneyine topçu saldırısı düzenlendiği, top atışının gün içerisinde Lübnan'dan İsrail'e atılan 3 rokete karşılık olduğu" belirtildi.

Açıklamada ayrıca İsrail ordusunun, "Lübnan'dan İsrail'e yapılan tüm saldırılar için Lübnan ordusunu sorumlu tuttuğu" ifade edildi.

İsrail ordusundan akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeyine 3 roket isabet ettiği ve sirenlerin çaldığı bildirilmiş, roketlerin nereden ve kim tarafından atıldığına dair bilgi paylaşılmamıştı.

İsrail'in Lübnan'a sınırı olan kuzey bölgesine düşen roketlerin, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Semir Kantar'ın "Suriye'de düzenlenen İsrail hava saldırısında öldüğünün" açıklanmasının ardından gelmesi dikkati çekmişti.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Kantar'ın İsrail'in düzenlediği hava saldırısı sonucu öldüğüne işaret edilerek, "Kantar, siyonist bir saldırıyla Şam kırsalındaki Carmana bölgesinde bulunan sivil bir binada hayatını kaybetti" ifadesine yer verilmişti.

Esed rejimine bağlı milis gruplar da sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları açıklamada, iki İsrail uçağının Carmana'daki binayı dört uzun menzilli füzeyle hedef aldığını öne sürmüştü.

İsrailli yetkililer, Kantar'ın ölümüne neden olan saldırıyı resmi olarak üstlenmezken, yerel basında Hizbullah'ın İsrail'e misillemede bulunabileceğine yönelik haberler çıkmıştı.

İsrail'e atıldığı öne sürülen roketler ve İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği topçu saldırısı ile ilgili Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...