Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de ateşkes süresi bir hafta daha uzatıldı

Düzenleyen:
Yemen'de ateşkes süresi bir hafta daha uzatıldı

DÜNYA Haberleri

İsviçre'deki Yemen müzakerelerinin sona ermesinin ardından ülkede bugün sona ermesi beklenen ateşkes 7 gün daha uzatıldı.

İsviçre'de Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde düzenlenen Yemen müzakerelerinin sona ermesinin ardından ülkede yarın sona ermesi beklenen ateşkesin 7 gün daha uzatıldığı bildirildi.  

Yemen hükümetini temsil eden heyetin başkanı Abdulmelik el-Mihlafi, düzenlediği basın toplantısında, İsviçre'de başlayacak diyalog görüşmeleriyle eş zamanlı olarak başlatılan ve bugün sona ermesi beklenen ateşkesin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talimatıyla 7 gün daha uzatıldığını söyledi. 

Mihlafi, Husiler ile Ali Abdullah Salih yanlılarına işaret ederek, "Karşı taraf, 14 Ocak'ta devam edilecek görüşmelerden önce tutukluların serbest bırakılması konusunda söz verdi. Önümüzdeki görüşmelerin akibeti, tutukluların serbest bırakılması ve Taiz başta olmak üzere abluka altındaki kentlere yardımların girişi için yardım koridorlarının açılmasına bağlı" dedi. 

Yemen'de 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, 15 Aralık'ta İsviçre'de başlayan müzakerelerin sona erdiği açıklanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...