Avusturya sığınmacıları geri çevirdi

Avusturya sığınmacıları geri çevirdi

DÜNYA Haberleri

Avusturya'nın, Slovenya sınır kapısından giriş yapmak isteyen yüzlerce sığınmacıyı geri çevirdiği bildirildi.

Devlet televizyonu ORF, Slovenya'dan Avusturya'ya geçmek isteyen 400'ün üzerinde sığınmacının Slovenya'ya geri gönderildiğini duyurdu. Haberde, geri gönderilen sığınmacıların "uyrukları ve hangi ülkeden geldikleri"nin belli olmadığı ve bu yüzden 26 Aralık'tan bu yana geri gönderildikleri belirtildi.
Sığınmacıların iltica hakkı almak için Suriye ve Afganistan'dan geldiklerini açıkladıkları ancak bunun için kanıt gösteremedikleri kaydedildi.
Karintiya eyaleti polis sözcüsü Rainer Dionisio, ORF'ye yaptığı açıklamada, Slovenya'ya gönderilen sığınmacıların iltica haklarının olup olmadığının belli olmadığını söyledi. Dionisio, "Onlar, iddia ettikleri ülke hakkında detaylı bilgi veremiyorlar. Bu yüzden kimlikleri açık değil. Bu yaptıklarının yanlarına kar kalmasına izin veremeyiz. Biz, onları daha fazla kontrol edilmeleri için Slovenya'ya göndermek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.
Sığınmacılar, Macaristan'ın Sırbistan ve Hırvatistan sınırını tel örgülerle kapatmasının ardından Slovenya ve Avusturya güzergahına yönelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...