Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran elçisi Riyad'dan kovuldu

Düzenleyen:
İran elçisi Riyad'dan kovuldu

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Tahran’daki elçilik ve konsolosluk binalarının yakılmasının ardından Riyad’da bulunan İran Büyükelçisi’ni ülkeden kovdu.

İran'ın başkenti Tahran'da bir grup protestocu, dün gece Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ni basarak, ateşe verdi. İran'ın Meşhet kentinde de Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun yakıldığı bildirildi.Arap medyası, olayların ardından Suudi Arabistan’ın başkent Riyad’da bulunan İran Büyükelçisi’ne ülkeden gitmesi için 24 saat süre tanıdığını duyurdu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, İran'dan yapılan açıklamaların şiddetle kınandığı ve bunun kabul edilemez olduğu belirtildi.
SUUDİ DIŞİŞLERİ: İRAN TERÖRE DESTEK VEREN BİR ÜLKE
Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"İran, idam edilen teröristler hakkında yaptığı açıklamalarla teröre destek veren bir ülke olduğunu ortaya çıkararak, gerçek yüzünü gösterdi. Yürüttüğü politikalarla bölge ülkelerinin güvenlik ve istikrarını hedef alan İran, terör eylemlerini meşrulaştırmak ve desteklemekle o teröristlerin eylemlerine ortak oluyor.”
ŞİİLERİ PROTESTOYA ÇAĞIRIYORUM
Iraklı Şii lider ve din adamı Mukteda Sadr, kişisel web sitesinden yaptığı açıklamayla Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinde yaşayan Şiiler’i protestoya çağırdı.
Kaynak: Rudaw

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...