Fransa'dan 'Madaya'daki kuşatma kaldırılsın' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransa'dan 'Madaya'daki kuşatma kaldırılsın' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'nın sivilleri hedef alan askeri operasyonlarını eleştirerek, "Madaya'daki kuşatma kaldırılsın" çağrısı yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'nın sivilleri hedef alan askeri operasyonlarını eleştirerek, "Madaya'daki kuşatma kaldırılsın" çağrısı yaptı.

Fabius, Fransız ve yabancı basın mensupları için Dışişleri Bakanlığı Binası'nda toplantı düzenledi.

Toplantıda özellikle Rus savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde bulunan Anjara beldesine bir okulu hedef alan hava saldırısı düzenlemesine ve rejim tarafından kuşatılan köylere değinen Fabius, sivilleri hedef alan saldırıların derhal sona ermesinin gerektiğini söyledi.

Rusya'nın bu tür saldırılara desteğini kesmesini isteyen Fabius, "Suriye rejimi ve Rusya sivil halkı hedef alan askeri operasyonlarına son vermeli. Madaya'da ve rejim tarafından kuşatılan tüm şehirlerde çile son bulmalı" şeklinde konuştu.

Madaya'dan dünyaya yayılan fotoğrafların Esed rejiminin Suriye'nin geleceği olamayacağına dair gerçeği daha da bariz hale getirdiğini ifade eden Fabius, Esed rejimine, Suriye muhalefetiyle yapacağı müzakerelere haftalar kala artık sorumluluk alması uyarısında bulundu.

Fabius, Fransa'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Madaya ile ilgili harekete geçmesi konusunda çağrıda bulunacağını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...