İnsan kaçakçısına ibretlik ceza

Düzenleyen:
İnsan kaçakçısına ibretlik ceza

DÜNYA Haberleri

Türkiye’den Yunanistan’a insan kaçakçılığı yapan tekneyi kullanırken yakalanan zanlıya Yunan sahil güvenlik ekipleri ibretlik bir ceza uyguladı.

Türkiye kimliğine sahip olduğu öğrenilen Özcan A. Sisam Adası’na gitmek üzere altısı çocuk 23 mülteci ile Ege Denizi’ne açıldı. Tekne Sisam açıklarında alabora olunca mültecilerden 20’si ve tekneyi kullanan kaçakçı, sivil toplum örgütü MOAS tarafından kurtarıldı. Ne yazık ki denizden ikisi dört yaşında, biri iki yaşında üç erkek çocuğun cansız bedenleri çıkarıldı.

MOAS'ın teknesine gelen Yunan Sahil Güvenlik ekipleri elleri kelepçeli olan kaçakçıya ibret olsun diye üç küçük çocuğun siyah poşetler içindeki cesetlerinin tabutlara yerleştirildiği anı zorla izletti. Sky News muhabiri Lisa Holland tarafından her şey saniye saniye görüntülendi.

İbretlik cezanın ardından Özcan A. isimli insan kaçakçısı mülteci taşımak, kazaya sebep olmak ve cinayet suçmalarıyla Sisam Savcılığı’na sevk edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...