Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bulgaristan’da Türkçe kamu yayınlarına engelleme girişimi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bulgaristan’da Türkçe kamu yayınlarına engelleme girişimi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bulgaristan’daki milliyetçi Vatansever Cephe koalisyonu, kamu yayın kurumlarında Bulgarca dışındaki dil tercihlerinin kaldırılması için parlamentoda girişimde bulundu.

Bulgaristan’daki Vatansever Cephe koalisyonu (PF) kamu yayın kurumlarında Bulgarca dışındaki dil tercihlerinin kaldırılması için girişimde bulundu.

Bulgaristan’daki koalisyon hükümetine dışarıdan destek veren milliyetçi PF, Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) ve Bulgaristan Radyosu’nda (BNR) başka dillerde yayın yapılmasını yasaklamaya yönelik yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Tasarıda, Devlet Radyo ve Televizyon Yasası’nda değişkilikler yapılarak, anadili Bulgarca olmayan vatandaşlara yönelik program hazırlama hükümlülüğünü tanımlayan ilgili maddenin kaldırılması önerildi.

PF Parlamento Grup Başkanı Valeri Simeonov, Bulgarca’nın ülkede resmi dil olduğunu, bu dilin öğrenilmesinin ve kullanımının her vatandaşın anayasal hak ve mecburiyeti olduğunu söyledi.

Bulgaristan Ulusal Televizyon kanalında, Türkçe Haber Editörlüğü’nün hazıladığı içerik her gün 10 dakika yayınlanıyor. Toplam 11 dilde yayın yapan Bulgaristan Radyosu’nda ise her gün sabah, öğlen ve akşam 1’er saatlik Türkçe yayın yapılıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...