DAEŞ'ten Ebu Gureyb'e saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ'ten Ebu Gureyb'e saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Ebu Gureyb bölgesine terör örgütü DAEŞ tarafından saldırı düzenlediği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Ebu Gureyb Kaymakamı Osman Nevvaf, dün gece Ebu Gureyb'e bağlı el-Hitavin bölgesinde (Sünni) güvenlik açığının meydana geldiğini ifade ederek, DAEŞ militanlarının Ticaret Bakanlığı'na bağlı tahıl ambarları binasına saldırdığını kaydederek, iki taraftan da ölü ve yaralı olduğu ancak sayısı hakkında net bilginin olmadığını öne sürdü.

Bölgenin giriş, çıkışlarının kapatıldığı ve askeri bölge ilan edildiğini belirten Nevvaf, Irak güvenlik güçlerinin Hitavin bölgesinde güvenlik durumunu kontrol altına almak için geniş çaplı operasyon başlattığını ifade ederek, bölgeye çok sayıda asker ve askeri araç takviyesi yapıldığını, çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Çatışmada en az 3 asker öldü

Konuyla ilgili Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin söz konusu bölgede iki DAEŞ intihar eylemcisini etiksiz hale getirdiği ve bu güçlerin bölgedeki güvenliği sağladığı savunuldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Iraklı güvenlik yetkilisi ise DAEŞ militanlarının bu sabah Ebu Gureyb'te Irak ordu ve polis karakol binalarına intihar eylemcileriyle birlikte militanların ellerindeki otomatik silah ve roketatarla saldırdığını, çatışmada en az 3 askerin öldüğünü, 5 askerin de yaralandığını söyledi. Güvenlik yetkilisi, çatışmalar sırasında DAEŞ militanlarından da ölenlerin olduğunu kaydetti.

Bağdat'ın yaklaşık 20 kilometre batısında bulunan ve güvenlik açısından "sıcak bölge" olarak bilinen Ebu Gureyb ilçesinde bulunan ordu ve polis merkezleri zaman zaman saldırılara hedef oluyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...