Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama Küba’da beyzbol maçı izleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama Küba’da beyzbol maçı izleyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama bu ay Küba’ya yapacağı ziyaret sırasında iki ülke takımları arasında oynanacak bir beyzbol karşılaşmasını da izleyecek.

Amerikan Beyzbol Ligi, Obama’nın 21-22 Mart'ta düzenleyeceği Küba ziyaretinin ikinci gününde ABD’nin Tampa Bay Rays takımı ile Küba milli takımının gösteri maçı yapacağını duyurdu.

Beyaz Saray’dan bir yetkili ise Obama’nın da bu maçı izleyeceğini açıkladı. Adının gizli kalmasını isteyen Beyaz Saray yetkilisi, “Amerikalılar ve Kübalılar beyzbolu çok seviyorlar. Bu, halklarımız arasındaki yakınlığın ne kadar güçlü olduğunun işaretlerinden biri” dedi.

ABD’de ve Küba’da beyzbol, halkın en çok ilgi duyduğu spor dallarından biri. Küba’da beyzbol maçına çıkan son Amerikan takımı 1999’da Baltimore Orioles olmuştu.

Obama'nın ziyareti sırasında Küba Devlet Başkanı Raul Castro, sivil toplum temsilcileri, girişimciler ve Küba halkının değişik kesimlerinden kişilerle görüşmesi bekleniyor. Obama, geçen ay Küba seyahatinin açıklanmasından sonra ziyaretin “eğlenceli geçeceğini” söylemişti.

ABD yönetimi, 2014'ün sonunda 50 yılı aşkın süredir diplomatik bağı bulunmayan, ekonomik yaptırım uyguladığı Küba ile ilişkileri normalleştirme kararı almış, geçen yıl iki ülke karşılıklı olarak büyükelçiliklerini yeniden açmıştı. Taraflar, son olarak iki ülke arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerini başlatmak üzere anlaşma imzalamıştı.

Görevdeyken Küba'yı ziyaret eden tek ABD Başkanı Calvin Coolidge olmuştu. Coolidge, 1928'de Küba'ya gitmişti.

Rolling Stones konser verecek

Küba’da beyzbol maçı dışında Obama’nın ziyaretinden sonra bir ilk daha yaşanacak.

Ünlü İngiliz rock grubu Rolling Stones, Küba’nın başkenti Havana’da ücretsiz bir konser verecek.

Grubun internet sitesinde yapılan açıklamada, 25 Mart’taki dostluk konser hakkında, “Bu bizim için çığır açan bir konser olacak. Ümit ederiz Küba’daki dostlarımız için de öyle olur” ifadesi yer aldı.

Rolling Stones’un konseri, Küba’da bir İngiliz rock grubunun ilk açık hava performansı olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...