Almanya Brüksel gözaltıları

Düzenleyen:
Almanya Brüksel gözaltıları

DÜNYA Haberleri

Brüksel'de 31 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları sonrası Belçika, Fransa ve Alman polisi cihatçı hücrelere yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı. Son olarak Almanya'da Brüksel'deki saldırıyla bağlantılı 2 zanlı gözaltına alındı.

Alman polisi Brüksel’deki saldırılarla ilgisi olduğundan şüphelendiği iki kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Haftalık dergi Der Spiegel’in haberine göre, bu kişilerden birisi geçtiğimiz Çarşamba günü Frankfurt yakınlarında ele geçirildi.

Söz konusu şüphelinin, Brüksel’deki metro saldırısını gerçekleştiren Khalid El Bakraoui’den patlamadan hemen önce iki adet telefon mesajı aldığı belirlendi.

Almanya İçişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

BELÇİKA'DA 7, FRANSA'DA 1 GÖZALTI 
Belçika ve Fransa polisi de cihatçı hücrelere yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı. Brüksel'de 7 şüphelinin gözaltına alındığının açıklanmasının ardından, Fransa'da da bir kişinin ülkede saldırı planladığı gerekçesiyle yakalandığı belirtildi.

31 ÖLÜ, 270 YARALI 
Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçtiğimiz salı günü Zaventem Havalimanı ile Molenbeak metro istasyonunda düzenlenen intihar saldırılarında 31 kişi ölmüş, 270 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda üç intihar bombacısı kendisini havaya uçurmuştu.

Patlamalar ülke tarihindeki en büyük terör saldırıları olarak kayda geçmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...