Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Irak’ta stadyumdaki intihar saldırısını kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD, Irak’ta stadyumdaki intihar saldırısını kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, Irak'ta en az 25 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını kınadı.

ABD, Irak’ın Babil kentinde bulunan bir stadyumda futbol maçı oynandığı sırada düzenlenen ve en az 25 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı intihar saldırısını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "alçakça" nitelendirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendiği belirtildi.

"ABD, bugün Irak’ın Babil kentinde yerel bir futbol müsabakasını desteklemek üzere toplanan onlarca Iraklının ölümüne ve yaralanmasına neden olan DAEŞ tarafından üstlenilen intihar saldırısını kınıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, ABD’nin Irak halkını ve ülkenin birliğini desteklemeye yönelik taahhüdünü sürdüreceği vurgulandı.

Babil'in kuzeyindeki el-Hasva bölgesinde yerel iki takım arasında oynanan futbol maçı sırasında, stadyumda intihar saldırısı düzenlenmiş, olayda en az 25 kişinin öldüğü, 30’unun da yaralandığı bildirilmişti. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...