ABD: 'Esad varsa eğer başlamadan biter'

Düzenleyen:
ABD: 'Esad varsa eğer başlamadan biter'

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Suriye'de meşruiyeti kalmamış katil Beşşar Esad, geçiş hükümetinde bağımsız güçlerin, muhalif güçlerin ve rejim güçlerinin temsil edilmesinin mantıklı olacağını savundu.

Ancak Esad'ın bu sözlerine ABD ve muhalif cephesinden tepki gecikmedi. Suriye'deki katil rejimin lideri Beşşar Esad'ın, geçiş hükümetinde hem rejimin hem de muhaliflerin temsil edilmesi gerektiği yönündeki röportajının ardından Beyaz Saray sözcüsü Earnest, Esed'ın içinde olacağı hükümetin 'başlamadan biten bir girişim hükmünde' olacağını söyledi. Earnest, "Esad'ın ulusal birlik hükümeti içinde kendisini öngörüp görmediğini bilmiyorum. Açıkçası bizim için bu başlamadan biten bir girişim hükmünde olur. Esad yerinde kaldığı sürece Suriye'deki siyasi karmaşanın ve şiddetin son bulduğu bir senaryoyu hayal etmek imkansız" dedi. Suriyeli muhalifleri temsil eden Yüksek Müzakere Heyeti de röportajın ardından verilen demeçte, içinde Esad'ın olacağı her türlü birlik hükümetini reddettiklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...