Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail, Filistinlileri potansiyel hedef haline getiriyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail, Filistinlileri potansiyel hedef haline getiriyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'de yerde yatan yaralı Filistinli bir gencin aynı zamanda Fransız vatandaşı İsrailli bir asker tarafından kafasına sıkılan tek kurşunla öldürülmesine tepkiler sürüyor.

İsrail'de yerde yatan yaralı Filistinli bir gencin aynı zamanda Fransız vatandaşı İsrailli bir asker tarafından kafasına sıkılan tek kurşunla öldürülmesine tepkiler sürerken, olayın Filistinlilerin toplumda "potansiyel hedef" haline getirilmesine yol açacağı yorumları yapılıyor. Olayın faili İsrailli askerin aynı zamanda Fransız vatandaşı olduğunun ortaya çıkması Fransa'daki sivil toplum kuruluşlarının da tepkisine neden oldu.

AA muhabirine konuşan Fransa Filistin Dayanışma Derneği Sözcüsü Claude Leostic, görüntülerden, İsrailli askerin yaptığı hareketten çok memnun olduğunu gözlemlediğini belirterek, "Skandal bir durum. Filistinli genci vuran asker suç içlemiştir. Kendisi, Filistinlileri en ufak bir gerekçeye dayanarak katletmeye hazır en sert tabakayı temsil ediyor." dedi.

İsrailli askerlerin ön yargılı hareketlerden kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Leostic, "Birkaç haftadır Netanyahu’nun izin vermesi sonrası askerler gerçek kurşun kullanarak Filistinlileri vurma hakkına sahip olduklarının farkındalar. Bu durumda, ne yazık ki herhangi bir Filistinli potansiyel bir hedef haline getirilmiş oluyor. Ancak bazı İsrailli generaller bu duruma karşı çıkıyor. Onlar bu tutumun ahlaki olmadığını belirtiyor ve şiddeti engellemek isteyen askerlerin silahlarını öldürmek için kullanmamaları gerektiğini vurguluyorlar." şeklinde konuştu.

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da perşembe günü "bir askeri bıçakladıkları" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif ve yine 21 yaşındaki Remzi el-Kasravi'yi öldürdüğü bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...