'Suriye'de mart ayında 623 sivil öldürüldü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de mart ayında 623 sivil öldürüldü'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye İnsan Hakları Ağı, mart ayı boyunca Suriye'deki çatışmalarda çoğu rejimin saldırılarında olmak üzere, 623 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), mart ayı boyunca Suriye'deki çatışmalarda çoğu rejimin saldırılarında olmak üzere, 623 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SNHR tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşması uygulamaya konulduğundan bu yana, 382 kişinin rejim, 10'unun PYD, 13'ünün Rusya, diğerlerinin ise DAEŞ gibi farklı terör örgütlerinin düzenlediği saldırılarda öldüğü kaydedildi.

Özellikle rejimin işlediği ihlallerin bitmediği vurgulanan açıklamada, çoğu şehir dışında savaşan ve güvenlik sebebiyle isimleri verilmeyen muhaliflerden kaç kişinin öldüğü bilgisine ulaşılamadığı ifade edildi.

Rejim güçlerinden ya da DAEŞ'ten doğru ölü sayısı vermenin de imkansıza yakın olduğu belirtilen açıklamada, BM Güvenlik Konseyi ve ilgili uluslararası kurumlara yaşanan ihlallerin sorumluluğunu taşımaları çağrısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...