Almanya'daki Türklerden ZDF kanalına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'daki Türklerden ZDF kanalına tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da yaşayan Türkler, ülkenin ikinci devlet televizyon kanalı ZDF'de, "mizah" adı altında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler içeren program yayınlanmasına tepki gösterdi.

Almanya'da yaşayan Türkler, ülkenin ikinci devlet televizyon kanalı ZDF'de, "mizah" adı altında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren program yayınlanmasına tepki gösterdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) yetkilileri, merkezi Almanya'nın Mainz kentinde bulunan ZDF binasının önüne siyah çelenk, Almanya'da yaşayan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan Türkler de programdan duydukları rahatsızlığı dile getiren mektuplar bıraktı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ZDF yöneticilerine, Alman veya Türk bir ailenin, çocuklarıyla izlemekten haya edeceği ve toplumu rencide edecek yayının kabul edilmesinin mümkün olmadığı görüşünü içeren mektubu vermek için geldiklerini söyledi.

Her ortamda özgürlükleri savunduklarını ancak yapılan yayının basın özgürlüğüyle ilgisinin olmadığını belirten Sırakaya, "STK'lar, fikir ve basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezleridir ancak basın özgürlüğünün bir topluma, bir millete veya o toplumu temsil eden kişilere ve ilgili siyasilere hakaret ederek suçlama noktasında olması kabul edilebilir bir olgu değildir." dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...