Westerwelle toprağa verildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Westerwelle toprağa verildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hayatını kaybeden eski Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Köln’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

54 yaşında kansere yenik düşen Westerwelle için Köln’ün tarihi St. Aposteln Kilisesi’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in yanı sıra, siyasetçiler, çalışma arkadaşları ve aile üyeleri katıldı.

Merkel törende yaptığı duygusal konuşmada, uzun yıllar boyunca birlikte çalıştığı Westerwelle’yi çok erken kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Kilisedeki tören boyunca Westerwelle’nin hayat arkadaşı Michael Mronz’un yanında oturan Merkel’in son derece üzgün olduğu gözlendi.

2001’den 2011 yılına kadar liberal Hür Demokrat Parti (FDP) genel başkanlığını yürüten Westerwelle, 2009-2013 yılları arasında Merkel liderliğindeki muhafazakar-liberal koalisyon hükümetinde dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı.

Mücadele ettiği lösemiye yenik düşerek 18 Mart’ta hayatını kaybeden Westerwelle, Köln’deki cenaze töreninin ardından Melaten Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...