İngiltere 'Panama belgeleri'ni inceleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere 'Panama belgeleri'ni inceleyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Vergi Gelir Dairesinin, "Panama belgeleri"ni incelenmek üzere Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumundan (ICIJ) talep ettiği bildirildi.

İngiltere Vergi Gelir Dairesi (HMRC) Yaptırım ve Yasal Mevzuatlar Direktörü Jennie Granger, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye yaptığı açıklamada, İngiltere’deki vergi gelir biriminin, Panama'daki şirketler dahil olmak üzere çok sayıda offshore şirketin faaliyetlerine ilişkin farklı kaynaklardan kapsamlı bilgiye sahip olduğunu, söz konusu belgelerin incelendiğini söyledi. 

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ile tamasa geçirilerek "sızdırılan dataların paylaşılmasını" talep ettiklerini vurgulayan Granger, "Bu verileri çok yakında inceleyeceğiz. Elde edilen veriler üzerinden hızlı ve uygun bir şekilde harekete geçeceğiz." dedi.

Granger, İngiltere’de 2010 yılından bu yana vergi kaçakçılığı ile mücadele ederek yaklaşık 2 milyar sterlin gelir elde edildiğinin altını çizerek, "Mesajımız net; vergi kaçakçıları için güvenli 'vergi cenneti' yoktur. Offshore hesaplar üzerinden para saklama devrinin geçtiği konusunda kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Listede lordlar ve milletvekilleri var
"Panama belgeleri"nde, İngiltere’deki Lordlar Kamarasından 6 lordun, iktidardaki Muhafazakar Partiden 3 eski vekilin, yine İngiltere’deki siyasi partilere bağış yapan çok sayıda kişinin isimlerinin de geçtiği öne sürülmüştü. Belgelerde, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın 2010 yılında vefat eden babası Ian Cameron’ın da adının geçtiği iddia edilmişti.

Dünyanın en büyük 4. offshore hukuk danışmanlık şirketi olarak bilinen ve merkezi Panama'da bulunan Mossack Fonseca’dan sızdırılan "uluslararası vergi kaçakçılığına" ilişkin "Panama belgeleri", 3 Nisan gecesi uluslararası medyaya servis edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...