Pakistan'dan 'Panama belgeleri' yalanlaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan'dan 'Panama belgeleri' yalanlaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Enformasyon Bakanı Raşid, Panama belgelerinde adı geçen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in çocuklarının "offshore şirketler aracılığıyla Londra'daki gayrimenkulleri sakladıklarına dair iddiaları yalanladı.

Pakistan Enformasyon Bakanı Pervez Raşid, Panama belgelerinde adı geçen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in çocuklarının "offshore şirketler aracılığıyla Londra'daki gayrimenkulleri sakladıklarına dair iddiaları yalanladı.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait 11,5 milyon sayfalık belgenin sızdırılmasının ardından, Başbakan Şerif'in dört çocuğundan üçünün offshore şirketleri aracılığıyla Londra'da gayrimenkuller satın aldıkları ortaya çıktı.

Enformasyon Bakanı Raşid, basına yaptığı açıklamada, Panama belgelerinde Şerif ailesi hakkında yer alan iddiaları reddetti.

Raşid, "Navaz Şerif'in iki çocuğu yurt dışında ikamet ediyordu. Herhangi bir şekilde yasa dışı işe karışmadılar ve tüm varlıklarını yasal yollardan kazandılar. İmran Han ya da başka bir politikacı, aile yakınlarının yurt dışında ikamet etmediğini ya da offshore iş yapmadığını iddia edebilir mi?" dedi.

Hüseyin Şerif: Gayrimenkuller bize ait
Özel bir televizyon kanalına açıklamada bulunan Başbakan Şerif'in oğlu Hüseyin Şerif de "Bu gayrimenkuller bize ait. Söz konusu offshore şirketleri de bizim. Bunda yanlış bir şey yok." ifadesini kullandı.

Şerif, "Birleşik Krallık ve diğer ülke yasalarına göre 'gereksiz' vergilerden offshore şirketleri aracılığıyla kaçınmak suç teşkil etmemektedir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...