Avrupa 'göç' konusunu tartışacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa 'göç' konusunu tartışacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa, Lahey'de 6-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ortak güvenlik ve savunma politikası konferansında "göç" konusunu tartışacak.

Alınan bilgiye göre, Hollanda'nın Lahey şehrinde 6-8 Nisan tarihleri arasında, "göçün dış politikaya yansıması" ile "Avrupa silah ihracatı" konularının tartışılacağı Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Konferansı (OGSP) düzenlenecek. Türkiye konferansa gözlemci statüsünde katılacak.

Konferansta Türkiye'yi, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü ile Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan temsil edecek.

Konferansta; Avrupa Parlamentosu ve troyka başkanlığı temsilcileri toplantısı, delegasyon başkanları toplantısı ve siyasi gruplar toplantısı yapılacak. Fas kökenli, Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Khadija Arib ile Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok'un konuşma yapacağı konferansta, Hollanda Krallığı Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ile Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp'un da sunumları olacak.

"Küresel Güvenlik Strateji Yorumu için Oyun Durumu", "Göçün Dış Politikaya Yansıması" ve "Avrupa Silah İhracatı" konuları ele alınacak. Dışişleri Bakanlığı Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Esen Altuğ da "Göçün Dış Politikaya Yansıması" konusunda konuşma yapacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...