Aliyev: 'Ermenistan ateşkesi ihlal etti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Aliyev: 'Ermenistan ateşkesi ihlal etti'

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalara ilişkin ateşkese uyulduğunu, ancak Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini söyledi.

Rusya-İran-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Bakü'ye gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u kabulünün ardından konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, üçlü bakanlar toplantısının ilkinin Bakü'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek üç ülke arasında çok ciddi bölgesel iş birliği sürecinin başladığına işaret etti.

Ermenistan ordusu Nahçıvan'a ateş açtı

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalara ve sonrasında elde edilen ateşkes mutabakatına değinen Aliyev, "Ateşkese uyuluyordu fakat maalesef Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Biz müzakere sürecinin devam ettirilmesine odaklanmış durumdayız. Azerbaycan, müzakere sürecine sadıktır" diye konuştu.

Lavrov da her üç ülkenin ulaşım koridorları, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve enerji alanında karşılıklı faaliyet açısından ortak jeostratejik ve jeopolitik çıkarları olduğunu belirterek yarın İranlı ve Azerbaycanlı mevkidaşlarıyla ulaştırma ve enerji projelerinin gerçekleşmesine olanak sağlayacak siyasi çerçeve oluşturacaklarını ifade etti.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerginliğin azaltılması gerektiğini vurgulayan Lavrov, şunları söyledi:

"Son olayların bizi siyasi çözüm için daha faal çalışmaya sevk edeceğini ümit ediyorum. Bizim önerilerimiz var. AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının girişimlerini tam destekliyoruz. Sadece AGİT'in değil, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün da yardımıyla en yakın zamanda siyasi sürecin yeninden sağlanması için gerekli ortamın oluşturulması lazım."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...