DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışlar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışlar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük kentine bağlı, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Havice ilçesinde ikamet eden 180'den fazla kişi gizlice kaçarak, Peşmerge mevzilerine sığındı.

Havice ilçesinden gece yola çıkan çoğunluğu kadın ve çocuk öldürülme tehlikesini göze alarak, 15 saatlik yürüyüşün ardından, Kerkük'ün güney kesiminde bulunan Mame Tepeleri'ndeki Peşmerge mevzilerine ulaştı.

DAEŞ'in yaklaşık iki yıldır kontrol altında tuttuğu ilçeden kaçmayı başaran Mecit Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in kontrol ettiği bölgelerde yaşamak hiç göründüğü gibi değil. Açlık ve gıda yetersizliğinden dolayı ölmek üzereydik. Militanlardan dolayı büyük eziyet çektik." dedi.

"İstediklerini yerine getirmediğin takdirde, ölmeye hazır olmalısın"
Bölgedeki halkın geçim kaynağının sadece çiftçilik olduğunu dile getiren Halil, "Tarım mahsullerinden elde ettiğimiz tüm gelirlerimizin yarısından fazlasına DAEŞ el koydu. Çaresiz bir şekilde istediklerini veriyorduk çünkü, başka yapacak bir şey yok. İstediklerini yerine getirmediğin takdirde, ölmeye hazır olmalısın." diye konuştu.

"Yiyecek bir lokma ekmek bile kalmadı"
Halil, Havice ilçesinde açlık krizinin başladığını vurgulayarak, "Oradaki vatandaşların hepsi ya en kısa zamanda kurtulmayı ya da ölümü göze alıp kaçma fırsatını bekliyor çünkü yiyecek bir lokma ekmek bile kalmadı." ifadelerini kullandı.

"Sakalını kesen bir genci, Havice merkezinde infaz ettiler"
Salahaddin ilinden kaçıp, bir müddet Havice ilçesine sığındığını belirten Cıddiye Ömer ise bir kadın olarak DAEŞ'in gölgesinde yaşamanın zorluklarını şu sözlerle anlattı:

"Kadınların sadece gözleri görünecek şekilde dışarı çıkmaları gerekiyor aksi takdirde çıkması mümkün değil. Eğer yüzü açık bir şekilde kapının önüne çıkarsa, DAEŞ o kişi başta olmak üzere babası ve kardeşlerine kırbaç cezası verir. Erkeklerin ise sakalsız bir şekilde dışarı çıkması mümkün değil. Sakalını kesen bir genci, Havice merkezinde infaz ettiler."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...