Ukrayna Başbakanı canlı yayında istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna Başbakanı canlı yayında istifa etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk haftalık halka sesleniş konuşması sırasında canlı yayında istifa etti.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk istifa ettiğini bildirdi. Haftalık yaptığı 10 dakika isimli halka sesleniş televizyon konuşmasında Yatsenyuk, istifa kararını 12 Nisan’da parlamentoya göndereceğini bildirdi. İstifa etmesinde bazı değişik faktörler olduğunu dile getiren Yatsenyuk, yaşatılan siyasi krizin yapay olduğunu ileri sürdü.
Parlamentoda 16 Şubat’ta hükümet aleyhinde verilen gensorunun reddedilmesinin ardından koalisyonu oluşturan Batkivshçina ve Samopomoç partilerinin de desteğini çekmesiyle Yatsenyuk hükümeti parlamentoda çoğunluğu kaybetmişti.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, şubat sonunda, koalisyon partilerine başbakan adayını, bakanlar kurulu adaylarını ve reform programlarını belirlemeleri çağrısında bulunarak, herhangi bir erken seçime izin vermeyeceğini belirtmişti.

POROŞENKO ÇAĞRI YAPMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Şubat ayında, Yatsenyuk’un kabine içinde desteğini kaybettiğini ve bu nedenle istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Poroşenko, yayınladığı açıklamada Yatsenyuk’un istifa etmesi gerektiğini ancak erken seçime gidilmesine karşı olduğunu belirtmişti.

Ardından Yatsenyuk ve Kabinesi, Yüksek Rada'da düzenlenen güven oylaması sonucu görevde kalmıştı.

Oylamada 194 milletvekilinin 'hayır' oyu kullanmasına rağmen, hükümetin görevden alınması için gereken 226 oya ulaşılamadı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...