'Esed rejiminin düzenlediği seçimler göstermelik'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Esed rejiminin düzenlediği seçimler göstermelik'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal, Suriye'de Esed rejiminin düzenlediği seçimin 'göstermelik' olduğunu, gerçek seçimlerin ancak siyasi geçiş döneminden sonra gerçekleşeceğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, Suriye'de Esed rejiminin düzenlediği seçimi ''göstermelik'' olarak niteledi ve gerçek seçimlerin ancak siyasi geçiş dönemi ve yeni anayasanın kabulünden sonra düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

AA muhabirinin sorusu üzerine konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Nadal, ''Fransa'ya göre baskıcı Esed rejimi tarafından düzenlenen bu seçim sadece göstermeliktir'' ifadelerini kullandı.

''Bu seçimlerin hiç bir kampanya düzenlenmeden, baskıcı Esed rejimin denetiminde ve hiç bir uluslararası gözlemciye izin verilmeden gerçekleştiğini'' belirten Nadal, ''BM Güvenlik Konseyi kararı uyarınca, sadece siyasi geçiş dönemi sonrası bu ülkede gerçek seçimlerin düzenlenebileceğini'' kaydetti.

Milyonlarca Suriyelinin yerlerinden edilmesi dolayısıyla bu seçime katılamayacağını anımsatan Nadal, siyasi geçiş dönemi ile birlikte yeni anayasa hazırlanmadan seçimin düzenlenemeyeceğini vurguladı.

Nadal, Suriye'de gerçek seçimin sadece "BM gözetiminde ve uluslararası kriterlere uygun olarak şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşebileceğini" kaydetti.

Romain Nadal, dün yaptığı açıklamada da Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerinin Halep ve Doğu Guta'daki saldırılarının ateşkesi ve barış görüşmelerini tehdit ettiği uyarısında bulunmuş ve ''Esed rejimi ve destekçileri bu saldırılar yüzünden yeni bir insani kriz ve barış görüşmelerinin başarısız olmasının da sorumlusu olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

BM ise yine dün yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin düzenleyeceği genel seçimlerle ilgilenmedilerini, odak noktalarının Cenevre'deki müzakereleri olduğunu bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...