'Nükleer anlaşmalarla ilgili İran ve AB sözlerini yerine getirdi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Nükleer anlaşmalarla ilgili İran ve AB sözlerini yerine getirdi'

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Mogherini, "Nükleer anlaşmalarla ilgili İran ve AB sözlerini yerine getirdi. Tüm anlaşmazlıkların sona erdiğini söyleyemeyiz ama diyaloğa devam ediyoruz." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Nükleer anlaşmanın hedefi, İran'ın uluslararası ekonomi sistemine dahil olmasıdır. AB'nin, İran'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne girmesine yardımcı olması konularında görüşmeler yaptık." dedi.

Başkent Tahran'da Dışişleri Bakanlığı binasında Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile ortak basın toplantısında konuşan Zarif, "Biz AB ile nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanması için iş birliği yapacağız. Nükleer anlaşmanın hedefi, İran'ın uluslararası ekonomi sistemine dahil olmasıdır. AB'nin, İran'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne girmesine yardımcı olması konularında görüşmeler yaptık." diye konuştu.

İran'ın füze denemelerinin nükleer anlaşmaya zarar verip vermediği yönündeki soruya, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, "İran'ın füze denemeleri daha önce de belirttiğimiz gibi nükleer anlaşma ile ilgili değildir." yanıtını verdi.

Mogherini, "Nükleer anlaşma sonrasında bu sefer ekonomik ve bilimsel komisyonlarımızla Tahran'a geldik. Nükleer anlaşmalarla ilgili İran ve AB sözlerini yerine getirdi. Tüm anlaşmazlıkların sona erdiğini söyleyemeyiz ama çeşitli konularda diyaloğa devam ediyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...