Putin kana doymuyor

Düzenleyen:
Putin kana doymuyor

DÜNYA Haberleri

Kendi ülkesini kana boğan Suriye lideri Esad’ın en büyük destekçisi Rusya, Halep’ten sonra muhaliflerin yaşadığı diğer bölgelerde de sivil katliamını sürdürüyor.

Bir süre önce askıya aldığı hava saldırılarını “DAEŞ’i vuruyorum” bahanesiyle yeniden başlatan Rus lider Putin, Esad karşısında ilerleyen muhalifleri durdurabilmek için savaş uçaklarını yeniden havalandırdı. Son üç gündür Halep’e bomba yağdıran ve toplam 40 kişinin ölümüne yol açan Rus savaş uçakları, dün de Duma’ya saldırdı. Rus uçaklarının korkunç saldırısında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu 13 sivil daha hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Saldırıda, binaların çoğunun yıkıldığı, enkaz altından daha fazla ceset çıkmasından endişe edildiği bildirildi. Öte yandan, Suriye ordusuna ait savaş uçakları da Halep’te muhaliflerin kontrolündeki Sahur semtinde pazar yerine hava saldırısı düzenledi. Bombardımanın ardından çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 10 sivilin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı ifade ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...