Atina'da sığınmacı oteli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Atina'da sığınmacı oteli

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa'ya giden sınır kapılarının kapatılmasının ardından yaklaşık 54 bin sığınmacının bulunduğu Yunanistan'da başkent Atina'da kullanılmayan bir otel sığınmacılar tarafından işgal edildi.

Başkentin göçmenlerin yoğun yaşadığı merkezi bir mahallesinde bulunan City Plaza adlı otel sığınmacılara destek olan bir örgüt tarafından temizlenerek sığınmacıların kullanımına açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ekonomik ve Politik Sığınmacılarla Dayanışma İnisiyatifi adlı sol bir örgüt tarafından idare edilen otelde, 77'si çocuk toplam 143 sığınmacı kalıyor.

Otelde, 3'ü hamile olmak üzere 66 kadın sığınmacının yanı sıra 2 de engelli çocuk bulunuyor. Sığınmacıların, 8'i ise ailesi yanlarında bulunmayan gençlerden oluşuyor.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, otelin borçları nedeniyle 6 yıldan fazla bir süre önce kapandığı belirtildi. Açıklamada, ülkedeki sığınmacıların ücra köşelerdeki kamplar yerine merkezde yerel halkla birlikte yaşaması ihtiyacının vurgulanması amacıyla bu eylemin gerçekleştirildiğine işaret edildi.

Sığınmacılara otelde ayrıca, yemek, sağlık ve tıbbi malzeme gibi hizmetlerin de sağlandığı ifade edilirken, gelecek hafta otelde 15 sığınmacı ailenin daha ağırlanmaya başlanacağı kaydedildi.

Sığınmacıların birçoğunun, haftalardır binlerce sığınmacının konakladığı Pire Limanı'ndan veya götürüldükleri kamplardan gelerek otele yerleştiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...