Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSO, PYD'yi Halep'te sıkıştırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ÖSO, PYD'yi Halep'te sıkıştırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

​Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın desteğiyle Halep'in kuzeyinde ilerlemesini engellemek için mücadele veriyor.

ÖSO birlikleri ve PYD arasında Halep merkezinin kuzeyindeki Eşrefiye semtinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ÖSO, PYD'yi Eşrefiye semtinde sıkıştırdı ve çatışmalar semtin dar sokaklarında, yaklaşık 10 metre mesafede sürüyor.

ÖSO'ya bağlı Ceyş'ul Tahrir grubunun komutanlarından Abu Karmo İdlibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'i PYD'den "kurtaracaklarını" söyledi.

Karmo, "PYD, sıkıştığında rejimden destek istiyor. İki taraf arasında koordinasyon o kadar yüksek ki rejim uçakları onları desteklemeye gelince tamamen nereyi vuracağını biliyor. Bu esnada da PYD güçleri, rejimin savaş uçaklarının hedef noktasından belli mesafeye çekiliyor."şeklinde konuştu.

PYD Kastillo'yu ele geçiremedi 

İdlibi ayrıca, rejimin PYD'yi desteklemek için Halep'in kuzeyinde kontrol ettiği noktalardan muhalifleri top mermileriyle vurduğunu söyledi.

Aynı grupta savaşçı olan Salih Sellum da PYD'nin öldürdüğü muhaliflerin cesetlerini Afrin'de teşhir etmesini kınayarak, "Bizler de çatışmalarda PYD militanların cesetlerini ele geçiriyoruz ama şimdiye kadar hiç birini teşhir etmedik. Bilakis onları İslami yöntemlerle defnettik." dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...