Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vizesiz seyahat için "tüm kriterleri yerine getirme" şartı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Vizesiz seyahat için "tüm kriterleri yerine getirme" şartı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu'ndaki siyasi grupların başkanları, vize serbestisi kararını görüşmek için Türkiye'nin tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahat imkanı öngören anlaşmayı görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.

AP'de basın toplantısı düzenleyen siyasi grupların başkanları, konunun görüşülüp oylama sürecinin başlaması için Türk tarafına sunulan 72 şartın tümünün yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa Parlamentosunda temsil edilen siyasi grupların başkanları, başta Türkiye ile 18 Mart'ta imzalanan ve vizesiz seyahat imkanını öngören anlaşma olmak üzere, Genel Kurul gündemindeki konular hakkında gruplarının tavrını paylaştı. AP'de düzenlenen basın bilgilendirme toplantılarında, AB ve Çin arasında serbest ticaret müzakereleri, Panama belgeleri gibi konular hakkında siyasi grupların yaklaşımı dile getirildi.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahati öngören tavsiye kararı hakkında görüşlerini dile getiren grup başkanları, geçen hafta Başkanlar Konferansı'ndan çıkan karara atıfta bulunarak, "Türkiye'nin 72 kriterin tümünü yerine getirmesi ve bunun yazılı olarak AP'ye bildirilmesi şartıyla" konunun AP gündemine gelebileceğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu, konuyu yarın akşam görüşecek. Genel Kurul'da AB Konseyi ve AB Komisyonu'nun değerlendirmeleri bu ayki Genel Kurul ajandasına sonradan eklenen oturumda milletvekilleri ile paylaşılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...