Merkel mesaj gönderdi: Erdoğan beni hayal kırıklığına uğratmadı

Düzenleyen:
Merkel mesaj gönderdi: Erdoğan beni hayal kırıklığına uğratmadı

DÜNYA Haberleri

"Sayın Erdoğan'ı yıllardır tanıyorum. Verdiği sözleri tutuyor, yaptığımız sığınmacı anlaşması da hem bizim hem Türkiye'nin çıkarına."

Uluslararası İnsani Zirve'ye katılmak üzere bugün İstanbul'a gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, seyahati öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmanın her iki tarafın da çıkarına olduğunu söyledi. Merkel, anlaşmanın hedefinin, insanların korunmasının yanı sıra sığınmacıların Türkiye'ye getirdiği yükün Avrupa ülkeleri arasında adil şekilde paylaşılması ve AB dış sınırlarının korunması olduğunu söyledi. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini bazı konularda hayal kırıklığına uğratıp uğratmadığı yolundarki bir soruya karşılık, "Hayır, ben kendisini yıllardır tanıyorum. Ben vaatleri izliyorum ve şu anda Türkiye hepsini güvenli şekilde yerine getiriyor. İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bütün önemli konular hakkında konuşacağım. Anlaşmanın Alman, Avrupa ve Türk tarafının da çıkarına olduğuna kesinlikle inanıyorum. Türkiye, Avrupa'ya doğrudan komşu olan önemli bir partnerdir" dedi. Merkel, Erdoğan'ın düşüncelerinin ne olduğu ve AB'yi eleştirmesi ile ilgili soruya da, "Psikolojik analizler yapmak benim görevim değil. Türkiye son yıllarda kayda değer ekonomik gelişme gösterdi. Türk Cumhurbaşkanı'nın da buna katkısı büyük" cevabını verdi. Türkiye'deki bazı gelişmeleri endişeyle izlediklerini de kaydeden Merkel, "PKK bir terör örgütüdür. Biz, Almanların görüşü de bu yönde. Ancak bizler Kürt halkının da Türkiye'de eşit haklarla yerini almasını ve iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...