Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google'a polis baskını

Düzenleyen:
Google'a polis baskını

DÜNYA Haberleri

Google'ın Paris'teki ofisine Fransız polisi baskın düzenlendi. operasyon vergi kaçakçılığı iddiaları üzerine yapıldı.

Teknoloji firması Google'ın Paris'teki ofisine baskın düzenlendi. Fransız maliye uzmanları ve polis, Google'ın başkentteki ofisine vergi kaçırıldığı iddiaları üzerine operasyon yaptı.

100 GÖREVLİYLE BASKIN

Fransız Le Parisien gazetesinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, baskının çok gizli ve yüksek güvenlik önlemleri altında yapıldığı aktarıldı. Sabah başlayan operasyona yüz civarında maliye uzmanı, polis ve özel yetkili görevlilerin de katıldığı ifade edildi.

Operasyonun Google'ın vergi kaçırmış olabileceğine dair yapılan başvuru neticesinde düzenlendiği ve olağanüstü güvenlik ve gizlilik önlemlerinin alındığı bildirildi.

OPERASYON ÖNCESİ SIZINTIYA KARŞI ÖNLEM

Baskın öncesi operasyonun gizliliğini korumak amacıyla Maliye Bakanlığı'nın iç haberleşme sisteminin devre dışı bırakıldığı iddia edildi.

Şubat ayında Google'ın 1,6 milyar avro birikmiş vergi borcu olduğu ve bu borcu tahsil etmek için Fransa Maliye Bakanlığının çalışmalar başlattığı basına yansımıştı. Maliye Bakanlığı yetkilileri ise bu iddiaları gizlilik kuralı gereği yanıtsız bırakmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...