Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM, Burundi'ye polis gücü gönderecek

BM, Burundi'ye polis gücü gönderecek

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa'nın hazırladığı Burundi'ye polis gönderilmesini öngören kararı oy çokluğuyla kabul etti.

BMGK'nın oturumunda, Doğu Afrika ülkesi Burundi'ye insan hakları ve güvenlik konusunda gözlemci görevini üstlenecek polis gücü gönderilmesini içeren karar oylamaya sunuldu.
Başkent Bujumbura'ya 228 kişilik polis gücü gönderilmesini kapsayan karar, 11 üye ülkenin "evet" oyuyla kabul edildi. Oylamada Çin, Mısır, Angola ve Venezuela çekimser kaldı.
Kararın hazırlayıcısı Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burundi'de şiddet ve gerilimin arttığı göz önüne alındığında BMGK'nın daha kötüsünün olmaması için gözlerini ve kulaklarını açması gerektiğini söyledi.
Delattre, kabul edilen tasarıyı, "önleyici diplomasinin güçlü bir eylemi" olarak niteledi.
Burundi'den geçen yıldan bu yana 500'e yakın kişi hayatını kaybetti, çatışmalar nedeniyle 220 binden fazla kişi yerlerinden oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...