Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ürdünlü gazeteci-yazar öldürüldü

Düzenleyen:
Ürdünlü gazeteci-yazar öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Ürdün'ün başkenti Amman'da silahlı saldırıya uğrayan gazeteci-yazar Nahid Hattar'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, başkent Amman'ın şehir merkezinde yer alan Adalet Sarayı'nın önünde silahlı bir kişinin saldırısına uğrayan Hattar olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırgan emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü Basın İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Silahlı bir şahıs, sabah saatlerinde Adalet Sarayı'na duruşma için gelen gazeteci-yazar Nahid Hattar'a üç el ateş açtı. Hastaneye kaldırılan Hattar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı." denildi.

Açıklamada, saldırganın emniyet güçleri tarafından gözaltına alınarak sorguya alındığı aktarıldı.

Ürdün Gazeteciler Sendikası Başkanı Tarık el-Mumini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı şiddetle kınadıklarını dile getirerek, düşünce farklılıkların bu aşamaya ulaşmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Ürdün makamları, 13 Ağustos'ta sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında İslami değerlere ve Allah'a yönelik hakaret içerikli paylaşımları üzerine "ırkçı ve mezhep kışkırtması" suçlamasıyla gözaltına alınan Hattar'ı kefaletle serbest bırakmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...