Gülen’in günleri sayılı

Düzenleyen:
Gülen’in günleri sayılı

DÜNYA Haberleri

AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kesinlikle darbe girişiminde rol oynadığına dair artan işaretler bulunduğunu söyledi.

Haftalık dergi Knack’a konuşan Timmermans, “Darbe girişimine ilişkin dışarında çok az empati gördüklerini söyleyen Türklerin bu konuda haklılık payı var. Desteğimizde daha cömert olabilirdik. Darbe girişimini hafife aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gülen hareketinin darbe girişimindeki rolüne ilişkin açıklamalarının tamamen manasız olmadığı artık açık. Hareketin darbede kesinlikle rol oynadığına ilişkin artan işaretler var” diye konuştu. Timmermans’ın açıklamalarıyla üst düzey bir AB Komisyonu yetkilisi, ilk defa FETÖ’nün darbe girişimdeki rolünü kabul etmiş oldu. Knack dergisi ise, “Gülen’in günleri sayılı” yorumunda bulundu. Öte yandan röportajın yayımlanmasının ardından Belçika ve Hollanda’daki FETÖ mensupları, sözlerini geri alması için Timmermans’a baskı yapmaya başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...