Cenevre öncesi Rusya’nın YPG ısrarı

Düzenleyen:
Cenevre öncesi Rusya’nın YPG ısrarı

DÜNYA Haberleri

Suriye krizine çözüm arayışlarında söz sahibi olan aktörler bir ay aradan sonra Cenevre’de barış için yeniden bir araya gelecek.

Bugün başlaması planlanan 5. zirve öncesi Rusya’ya giden BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Mistura, Moskova’da yaptığı açıklamada “Sahada bazı gelişmeler var ancak siyasi alanda da aşama kaydedilmesi gerekiyor. Bu sebeple durumu değerlendirmek için Moskova’dayım. Buradan Ankara’ya geçeceğim. Türkiye (bu konuda) önemli bir ortağımız” dedi. Mistura’nın ardından bir açıklama da Lavrov’dan geldi. Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılmasına ilişkin gazetecilerin sorususu üzerine Lavrov “Kürtlerin Cenevre görüşmelerine nasıl dâhil edilebileceği konusunda bir çözüm bulmak çok önemli. Fakat bunu yapmak çok kolay değil. Türkiye’nin tavrını biliyorsunuz. Türk partnerlerimizle, Astana’daki temaslarımız da dâhil olmak üzere, bu konuya bir çözüm arayamaya devam edeceğiz. Bu konuyu ertelemek mümkün değil, tıpkı Kürtlerin Cenevre sürecine katılamayacağını söylemenin mümkün olmadığı gibi” cevabını verdi. 
MISTURA’NIN GÖREVİ
Lavrov ayrıca, Kürtleri Cenevre görüşmelerine dâhil etmenin, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi. Bugün Ankara’ya gelecek olan Steffan de Mistura’nın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile görüşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...