Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tillerson'a 'Dewhurst' onur ödülü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tillerson'a 'Dewhurst' onur ödülü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a, temmuz ayında İstanbul'da düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi'nde, Dünya Petrol Konseyinin en büyük onur ödülü olan "Dewhurst Ödülü"nün verileceği belirtildi.

Dünya Petrol Konseyinden yapılan açıklamada, Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu Dünya Petrol Kongresi'nin 9-13 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un da katılması beklenilen Kongrede, dünyanın en değerli halka açık enerji şirketi ExxonMobil'in eski Başkanı ve CEO'su da olan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un petrol ve gaz endüstrisine yaptığı üstün katkılarından ötürü, Dünya Petrol Konseyi'nin en büyük onur ödülü olan Dewhurst Ödülü'nü alacağı ifade edildi.

Rex Tillerson'un Dünya Petrol Konseyi tarihinde Dewhurst Ödülü'ne layık görülen 10. kişi olduğu belirtilerek, ödülün isim kaynağı Thomas Dewhurst'un 1933'de Birleşik Krallık'ta düzenlenen ilk Dünya Petrol Kongresi'nin düzenleyicisi ve konseyin eski başkanlarından olduğu bildirildi.

Kongreye, petrol ve gaz tedarikçisi ülkelerin devlet başkanlarının da katılmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Toth, Tillerson'un endüstri için ilham kaynağı olduğunu, bütünlük, küresel iş birliği ve teknik inovasyonda çığır açtığını vurguladı.

Toth, "Tillerson'u Moskova, Doha ve Madrid'deki kongrelerimizde konuşmacı olarak ağırlamak büyük bir zevkti ve ona en yüksek seviyedeki ödülümüzü sunmak da büyük bir onur olacak. Kurulumuz ve Dünya Petrol Konseyi'ne üye 70 ülke adına, kendisini tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

22. Dünya Petrol Kongresi

Bu yıl İstanbul'da, "Enerji Geleceğimize Köprüler" temasıyla düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi'ne, Shell, BP, ExxonMobil, Chevron, Total ve Statoil gibi önde gelen enerji firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca, ev sahibi ülke Türkiye'nin petrol ve gaz sektöründeki gelişiminin değerlendirileceği oturumlar düzenlenecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...