HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den Türk öğretmene cesaret ödülü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Türk öğretmene cesaret ödülü
Saadet Özkan, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk öğretmen Saadet Özkan, İzmir'de cinsel istismar olayını ortaya çıkarmak için verdiği mücadeleden dolayı ABD Dışişleri Bakanlığının, "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü"nü aldı.

Türk öğretmen Saadet Özkan, İzmir'in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkarması ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağladığı için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü.

Bakanlık, First Lady Melanie Trump ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon'un katılımıyla bir tören düzenleyerek "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü" dalında ödül kazanan farklı ülkelerden 12 kadına ödüllerini verdi.

Özkan, ödülünü First Lady Melanie Trump'tan aldı.

"Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın"

Törenden sonra AA muhabirine konuşan Özkan, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğinden aranmasıyla ödüle layık görüldüğünü öğrendiğini söyledi.

Bu süreç içerisinde çok mücadele verdiğini belirten Özkan, Türkiye'de kişisel gelişim uzmanlığı yaptığını belirtti. Türkiye'ye döndükten sonra tecrübelerini insanlara aktarmaya devam edeceğini belirten Özkan, şunları anlattı:

"Benim nasıl bir yol izlediğimi insanların bilmelerini istiyorum. Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın. Bu olayı siyasallaştırmadan devam ettim. 'Çocuklar herkesin o yüzden birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız' dedim. STK'ların hepsinden destek istedim. Hepimiz bir aradaydık. Mahkeme süreçlerini doldurmamız lazım, çocukların yanında olmamız lazım. Aileler yalnız, aileler utanıyor ve çekiniyorlar. Utanması gereken varsa suçlu olmalı. Bizler bir arada ailelerle birlikte olmalıyız. Rehabilitasyonu sağlamalıyız. Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede. İşte bunu değiştirirsek, değişimi başlatırız ve çocuklar rahat nefes alır."

Cinsel istismarda bulunan kızlara ve ailelerine de seslenen Özkan, "Benim kızlarımın anneleri mükemmel anneler. Türkiye'nin anneleri çocukları okusunlar diye her türlü uğrası veriyorlar. Tarlada maydonoz ekiyorlar, marul ekiyorlar, afet geliyor belki kar geliyor ve herşeyi götürüyor ama onlar tekrar mücadele ediyor. Diğer çocuklara da yardım edeceğiz ve ben ömrün yettiğince sonuna kadar takip edeceğim." şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"nü insan hakları, insani yardım, kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitliği alanlarında mücadele eden kadınlar arasından seçiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...