HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kerkük Türk’tür Türk kalacak

Düzenleyen: /
Kerkük Türk’tür Türk kalacak
Kerkük , Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Valilik binası önünde toplanan çok sayıda Türkmen, kamu binalarına IKBY bayrağı asılması kararına tepki gösterdi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının tek taraflı onayla şehirdeki kamu binalarına asılması kararına tepki amacıyla gösteri düzenledi. Türkmen Sivil Toplum Örgütleri tarafından düzenlenen “IKBY bayrağına tepki” gösterisine katılan binlerce Kerküklü, ellerinde Türkmen bayraklarıyla valilik binası önünde bir araya geldi. Kerkük İl Meclisi tarafından sadece Kürtlerin katıldığı oylamada alınan bayrak kararının kaldırılmasını isteyen Türkmen göstericiler, “Vali istifa”, “Kerkük Türkmen’dir, Türkmen kalacak” ve “Yasa dışı karar alındı” şeklinde sloganlar attı. Gösteri sırasında hükümet görevlisi olduğu belirtilen bir kişi, valilik binasına aracıyla girmek isterken iki göstericiyi yaraladı. Söz konusu araç hızla olay yerinden uzaklaşırken, yaralı iki Türkmen hastaneye kaldırıldı.
Türkmen göstericilerden Lütfiye Türmeli, “Kerkük Valisi’nin aldığı yanlış karar, Kerkük’teki etnik gruplar arasında fitne çıkaracaktır. Bu yüzden yasal olmayan tek taraflı bu karar gözden geçirilmediği takdirde Bağdat’ta gösteri yapacağız” dedi. Gösteriye katılan bir diğer Türkmen Almaz Muhtar ise “Kerkük halkı yıllardır çekti çekeceğini. Şehirde bir kargaşa çıkması özellikle bölgeye yakın olan DEAŞ’ın işine gelecektir. Kerkük’te sıkıntı yaşanmaması için bu kararın gözden geçirilmesi gerekli” diye konuştu. Türkmen ve Arap üyelerin boykot ettiği 26 Kürt üyenin katılımıyla toplanan Kerkük İl Meclisinde önceki gün yapılan oylamada şehirdeki kamu binalarına Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının asılması kararı kabul edilmişti. Kararı, hem Bağdat hem de Ankara kınamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...