Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump ve Gentiloni'ye Türk referandumu soruldu

Trump ve Gentiloni'ye Türk referandumu soruldu

DÜNYA Haberleri

Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile Beyaz Saray’da bası toplantısı düzenledi. Liderlere Türk referandumu soruldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ikiliye Türkiye'de gerçekleştirilen referandum soruldu.

TRUMP CEVAP VERMEDİ
ABD Başkanı Donald Trump bu soruya yanıt vermekten kaçınarak sessiz kalmayı tercih etti.

Halk oylaması ile ilgili bütün tartışmaların, Avrupalı liderler tarafından not edildiğini ifade eden Gentiloni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden sonraki yaklaşımlarının önem arz edeceğini belirtti.

Trump ve Gentiloni'ye Türk referandumu soruldu

Gentiloni, şunları kaydetti: “Referandumun sonuçları çoğunlukla Türk hükümetinin ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı fikirde olan nüfusun neredeyse yarısının görüşünü nasıl dikkate alacaklarına bağlı olacak. Daha kucaklayıcı bir yaklaşım olacak mı? Yoksa Türkiye’deki bu kesimle bir karşı karşıya gelme durumu olacak mı? Bunlar çok önemli olacak.”

TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNE VURGU
Türkiye ile İtalya’nın, Atlantik İttifakına üye olduklarını ve ülkesinin, Türkiye’nin savunmasına önemli katkı sağladığını ifade eden Gentiloni, iki ülke arasında önemli bir iş birliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...