HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Juncker ile Theresa May görüştü

Düzenleyen: /
Juncker ile Theresa May görüştü
Theresa May, İngiltere, Haber

DÜNYA Haberleri

İngiltere'yi ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

Başkent Londra'daki Başbakanlık Ofisi "10 Numara"daki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

İngiltere Başbakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, çalışma yemeğinde bir araya gelen Juncker ile May'in, İngiltere'nin AB'den ayrılma (Brexit) kararı başta olmak üzere gündemdeki uluslararası konuları ele aldığı bildirildi.

Görüşmenin yapıcı geçtiği belirtilen açıklamada, "Başbakan görüşmede, (Lizbon Anlaşması) 50. madde uyarınca İngiltere'nin birlikten resmen ayrılmasına ilişkin (Brüksel'e) gönderilen mektubu takiben, ülkesinin AB ile derin ve özel bir ortaklık sağlamaya yönelik bağlılığını yineledi." ifadesine yer verildi.

İngiltere'de geçen yıl yapılan AB referandumunda, seçmenlerin yüzde 52'si Brexit yönünde oy kullanmıştı. Başbakan May'in imzalamasının ardından 29 Mart'ta AB'ye gönderilen mektupla Brexit müzakere sürecini resmen başlatan İngiltere'nin iki yıl içinde birlikten tamamen ayrılması öngörülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...