Fransa İslam Konseyi’ne Türk başkan

Düzenleyen:
Fransa İslam Konseyi’ne Türk başkan

DÜNYA Haberleri

Fransa Müslüman Türkler Koordinasyon Komitesi Başkanı Ahmet Oğraş, FETÖ’nün engelleme girişimlerine rağmen, 1 Temmuz’da Fransa İslam Konseyinin başkanlığını devralacak.

Çetiner Çetin ANKARA
 Fransa Müslüman Türkler Koordinasyon Komitesi Başkanı Ahmet Oğraş, FETÖ’nün engelleme girişimlerine rağmen, 1 Temmuz’da Fransa İslam Konseyinin başkanlığını devralacak. Bu görev, 2003’ten bu yana Cezayir ve Fas’tan gelen göç hareketlerine bağlı Müslüman federasyonlarının tekelindeydi. İki yıl boyuncu görev yapacak olan Oğraş, 2012 yılında Fransa Müslüman Türkler Koordinasyon Komitesi başkanı olmuştu. FETÖ mensupları Oğraş’a karşı kara propaganda yürütmüştü. Ahmet Oğraş, UEDT yönetiminde yer aldığı süreçte, Fransa’da sözde Ermeni soykırımının inkârına ceza getirilmesini öngören yasaya karşı seferber olmuştu. France Inter radyosu, yaşının genç ve sivil toplumdan gelen bir isim olması nedeniyle Oğraş için “Müslümanların Macron’u” benzetmesini yapmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...