Katar'dan kutsal topraklara yönelik saldırıya kınama

Katar'dan kutsal topraklara yönelik saldırıya kınama

DÜNYA Haberleri

Katar'ın, kutsal topraklara yönelik saldırı planlarını kınadığı ve Suudi Arabistan'a destek mesajı verdiği bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kutsal toprakları hedef alabilecek eylemlerin İslam dinince kutsal sayılan mekanların saygınlığına yapılmış açık bir saldırı ve milyonlarca Müslümanın duygularının provoke edilmesi olduğu belirtildi. Doha'nın sebep ve gerekçeleri ne olursa olsun terör ve şiddete karşı tavrının yinelendiği açıklamada, Katar'ın kutsal mekanların korunması için alacağı tüm tedbirlerde Suudi Arabistan'ın yanında yer alacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığınca daha önce yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin, başta Mescid-i Haram olmak üzere kutsal topraklar ile umrecilerin güvenliğini hedef alabilecek eylemlere yönelik Cidde'de bir, Mekke'de ise Ecyad El-Masafi ile Useyle mahallelerinde iki hücre evine baskın düzenlediği ve biri kadın olmak üzere 5 teröristi gözaltına aldığı duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...