HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Paris'te skandal: Sokakta namaz kılmak yasaklanıyor

Düzenleyen: /
Paris'te skandal: Sokakta namaz kılmak yasaklanıyor
Fransa, Paris, Namaz , Haber

DÜNYA Haberleri

Önce caminin kapısına kilit vuran Fransız yetkililer, şimdi de Paris'teki aynı bölgede Müslümanların sokakta namaz kılınmaması için harekete geçti.

Fransız yetkililer, Paris'te Müslümanların sokakta namaz kılmasının durdurulacağını bildirdi.

Fransız İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Paris'te göçmenlerin yaşadığı Clichy-la-Garenne banliyösünde yaşayan Müslümanların sokakta namaz kılmalarının durdurulacağını söyledi.

"BİR HAFTA İÇİNDE ÇÖZECEĞİZ"

Collomb, "İnsanların sokakta namaz kılmalarını ve dua etmelerini önleyeceğiz. Önümüzdeki bir kaç hafta içinde bu sorunun çözüleceğinden emin olacağız" dedi.

CAMİ KAPATILINCA MÜSLÜMANLAR SOKAKTA KALDI

Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösünde bir caminin kapatılmasını protesto etmek amacıyla bölgede yaşayan Müslümanlar, caddede namaz kılmaya başlamıştı. Burada yaşayan Müslümanlar, inşa edilen yeni caminin 1 kilometre uzakta olduğunu ve ulaşımın çok zor olduğunu bu nedenle sokakta namaz kıldıklarını belirtmişti. Fransız politikacılar ve banliyö halkı kamusal alanda toplu halde namaz kılınmasını kabul edilemez olarak görüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...