HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Alman Meclisinde skandal hareket

Düzenleyen: /
Alman Meclisinde skandal hareket
Almanya, Sevim Dağdelen, Ypg, Haber

GÜNDEM Haberleri

Almanya'da Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen, Alman Meclisinde Almanya'nın terör örgütü DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarına yönelik yapılan bir oturumda bir başka terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin bayrağını açtı.

Alman Der Spiegel haber sitesi, Dağdelen'in mecliste yaptığı konuşmada hâlihazırda Almanya'da yasak olan bayrağı göstermesinin tepkiye neden olduğunu yazdı.

Türk kökenli Alman vekil Dağdelen, Almanya'nın DEAŞ'a karşı savaştığı hâlde, DEAŞ ile savaştığını iddia ettiği terör örgütü YPG'nin bayraklarını yasaklamasının mantıksız olduğunu öne sürerek bir anda terör örgütü YPG'nin bayrağını açtı. 

Dağdelen, Almanya'da YPG bayraklarının yasak olmasını 'saçma' olarak nitelendirdi ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'i eleştirdi. 

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Dağdelen'in hareketine tepki göstererek, "Böyle bir şey yapması gerekmiyordu" ifadesini kullandı.

Alman Meclisi, terör örgütü DEAŞ'a karşı ABD liderliğinde bulunan uluslararası koalisyonun içinde DEAŞ'a yönelik operasyonları uzatıp uzatmama konusunu görüşüyor.  

Skandal hareket Türkiye kökenli milletvekili Alman meclisini karıştırdı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...