PKK'lı teröristin belgeseli AP'de yayınlandı

Düzenleyen:
PKK'lı teröristin belgeseli AP'de yayınlandı

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosunda terörist belgeseli gösterilerek Türkiye'nin güçlenmesinin engellenmesi yönünde çağrı yapıldı

Avrupa yaşanan bütün olaylara rağmen teröre ve teröristlere destek olup kucak açmaya devam ediyor. PKK ile sıkı ilişkileri bulunan Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP) terör belgeseli yayınlandı. PKK'lı bir teröristin biyografisinin anlatıldığı belgesel AP'nin salonunda gösterildi.

CANLI BAĞLANTI

Yönetmen Alba Sotorra'nın çektiği belgeselin sonunda salondakiler alkışlarken, hayatı anlatılan YPJ'li terörist Arian ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Yapılan canlı yayında PKK'lı terörist Türkiye'nin bölgede yürüttüğü faaliyetlerin kendilerinin varlığını tehdit ettiğini öne süren Arian "Türk devleti bütün kazanımlarımızı tehdit ediyor. Hayatımızı yok etmek istiyor" iddiasında bulundu. Avrupa Parlamentosunda filmin ana karakteri olan YPJ'li terörist Arian'ın yanı sıra film yönetmeni Sotarra, YPJ'li terörist Anna Campbell'in babası Dirk Cambell, yönetmen Stelios Kouloglou ve sözde aktivist terör yanlısı Dilar Dirik de terör etkinliğine katıldı.

TERÖRE DESTEK 

Türkiye'nin de çokça eleştirdiği nokta olan Avrupa'nın terör ile arasına çizgi koyamaması uzun bir süreç. Daha önce teröristlere defalarca yardım ve kollama faaliyetlerinde bulunan Avrupa terörün en yoğun olarak barındığı bölgelerden biri. AP'de daha önce PKK'nın propaganda sergileri de açılmış, fotoğraf görselleri AP mensuplarınca ziyaret edilmişti. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda PKK'nın terör örgütü olmadığına yönelik verilen karar sonrası Dışişleri Bakanlığından bir açıklama yapılmış "Türkiye'nin millî güvenliğini hedef alıyor" denilmişti. 2013 Mart ayında AB Konseyi binası önünde örgütün mensubu olduğu belirtilen kişilerin fotoğraflarının bulunduğu bir çadır kurulmuş, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Ankara'daki Belçika Büyükelçisi’ne protesto iletilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...