Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD yakıtı kesti

Düzenleyen:
ABD yakıtı kesti

DÜNYA Haberleri

ABD, Yemen'deki iç savaşa katılan Suudi Arabistan'ın savaş uçaklarının yakıtlarının karşılanmayacağını açıkladı

ABD'nin, Yemen'deki iç savaşın bir ay içinde sona erdirileceğini açıklamasının ardından yeni hamleler geliyor. Amerikan medyası, Savunma Bakanlığının (Pentagon), Yemen'deki savaşa katılan Suudi Arabistan savaş uçaklarının bazılarının yakıtlarının karşılanmayacağını yazdı. Bu iddiadan bir kaç saat sonra Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, ABD'den, Yemen'deki operasyonlara katılan savaş uçaklarına sağladığı havada yakıt ikmalini durdurmasını istedi. Açıklamada "Koalisyon, uçaklarına yakıt ikmali alanındaki kabiliyetleri artırdı. Bu sebeple böyle bir talepte bulunuldu" ifadesi yer aldı. Konuyla ilgili konuşan ABD Savunma Bakanı James Mattis "Karar için ABD hükümetine danışıldı ve kararı destekliyoruz" dedi. 

KAŞIKÇI BASKISI

Bu kararın Amerika’da yaşayan Washington Post yazarı Suud yönetiminin muhalifi Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda öldürülmesine yönelik uluslararası öfkenin yoğunlaştığı bir dönemi gelmesine dikkat çekildi. ABD'de Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekilleri, ABD’nin Suudi Arabistan’ın Yemen’deki saldırılarda kullandığı savaş uçaklarına yakıt desteği sağlamasına karşı gelecek hafta harekete geçecekleri konusunda açıklamalar yapmıştı.

DEMOKRATLAR RAHATSIZ

ABD’de geçen salı günü yapılan seçimlerde Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu sağlayan Demokratlar dahil, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki askeri faaliyetlerini eleştirenler uzun zamandan beri ABD’nin bu savaşa müdahil olmasını sorguluyordu. 2015’de başlayan Yemen’deki iç savaş ülkede büyük açlık ve yoksulluğun yaşanmasına yol açtı. En az 10 bin kişinin hayatını kaybettiği iç savaşta, 2 milyonu aşkın insan da yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. 

Norveç silah satışını durdurdu

 

Norveç, Yemen'de Husilerle savaşan koalisyon güçlerine öncülük eden Suudi Arabistan'a silah ve askeri malzeme ihracatını durdurdu. Ülkesinin devlet televizyonu NRK'ye konuşan Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide "Yemen'deki savaşın geldiği son durumu da göz önüne alarak, Suudi Arabistan'a bütün savunma sanayi ile ilgili silah ve mühimmat ihracatı için yeni lisans vermeyeceğiz" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...