'Sığınmacılara verilen hizmet konusunda sıkıntı yaşıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sığınmacılara verilen hizmet konusunda sıkıntı yaşıyoruz'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

BMMYK İdomeni Koordinatörü Baloch, "Sığınmacılara sağlık ve gıda hizmetlerinin sağlanmasında büyük sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Yunanistan'ın, Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki kamplarda sığınmacı sayısının 12 bini geçmesi üzerine Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Koordinatörü Babar Baloch, sığınmacılara verilen hizmet konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Baloch, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınırdaki kampların bin 600 kişilik kapasitede olduğuna dikkat çekerek, mevcut koşullarda aralarında kadın ve çocuklardan oluşan 12 bini aşkın sığınmacının kaldığını kaydetti.

Sığınmacılara sağlık ve gıda hizmetlerinin sağlanmasında "büyük sıkıntı" çektiklerini aktaran Baloch, "Çoğu Irak ve Suriye'den gelen sığınmacılar. Elimizdeki imkanları olabildiğince kullandık, şu an beklenmedik bir şekilde zor durumdayız" diye konuştu.

Öte yandan, İdomeni'deki kampta bekleyişlerini sürdüren sığınmacılar arasında bulunan Suriyeli Abdülmecid de 19 gündür kampta beklediğini söyleyerek, "Kaldığımız çadırı kendi imkanlarımızla almak durumunda kaldık. Yağmurdan ıslanan eşyalarımızı kendimiz kurutuyoruz" dedi.

Daha iyi bir yaşam için Batı Avrupa ülkelerine ulaşma umudunu kaybetmediğini ifade eden Abdülmecid, sağlık ve gıda hizmetlerinden faydalanmak için uzun kuyrukların oluştuğunu ve bu imkanlardan faydalanamayan sığınmacıların kendi çabalarıyla yaşamak durumunda olduğunu belirtti. 

Yunanistan sınırındaki İdomeni kasabasına birkaç kilometre uzaklıkta kurulmuş sığınmacı merkezleri olmasına rağmen, sığınmacıların Makedonya'ya geçiş umuduyla ülke sınırına yakın yerlerde bekledikleri bildirildi. 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...