Ücretsiz kurslar 1 milyona koşuyor

Ücretsiz kurslar 1 milyona koşuyor

EĞİTİM Haberleri

Bazı okul ve eğitim merkezlerinin eksiklerini tamamlayıp yeni kurslar açmasıyla birlikte, ücretsiz kurs alan öğrencinin 2 milyonu bulacağı tahmin ediliyor

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin ardından ülke genelinden okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz devlet kurslarına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta başından itibaren açılmaya başlayan ücretsiz kurslar sayesinde 1 milyona yakın öğrenci ve mezunun imtihanlara hazırlık ve pekiştirme kurslarında eğitim öğretime başladığı öğrenildi. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Diyarbakır olmak üzere birçok ilde öğrencilerin ücretsiz kurs almak için sıraya girdiği ifade edilirken, bazı okul ve halk eğitim merkezlerinin eksiklerini tamamlayıp yeni kurslar açmaya başlamasıyla birlikte bu sayının iki milyonu bulacağı belirtiliyor. İstanbul'da şimdiden yarım milyon öğrencinin kursa başladığı ve bir o kadar öğrenci ve mezunun da kursa başlamaya hazırlandığı kaydedildi. Öğrencilerin okuldaki ve merkezi imtihanlardaki başarı sıralamasında en son sırada yer alan Matematik dersinin ücretsiz kurslarda büyük talep gördüğü ifade edildi. Buna göre öğrenciler sırasıyla en çok Matematik, İngilizce ve Türkçe derslerinden kurs almak istediğini belirterek bu yönde kurs açılmasını sağladı. Diğer taraftan ücretsiz kurslarda öğretmenlerin ek ders ücreti karşılığında istihdam edilmesi ve ek ders ücretlerinin 9-10 lira olması öğretmenler tarafından düşük bulundu. Öğrencilerin kurs talebinin karşılanabilmesi ve kurs veren öğretmenlere farklı bir katsayı üzerinden ek ders ücreti verilebilmesi için MEB ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma başlattığı öğrenildi.
GÖKHAN KAYA-ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...