Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Din dersi teklifi kabul edildi

Din dersi teklifi kabul edildi

EĞİTİM Haberleri

Tamamlanan 19. Milli Eğitim Şurası'nda, ilkokullarda ilk 3 sınıfta din dersinin zorunlu olması yönündeki tavsiye teklifi kabul edildi.

Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası tamamlandı. Şura'da din dersinin 1. sınıftan itibaren zorunlu olması ve Osmanlıca'nın lisede seçmeli, imam hatip liselerinde zorunlu olması önerildi. Turizm meslek liselerindeki içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması için de tavsiye kararı çıktı. Liselerde 1 saatlik din dersinin 2 saate çıkarılması da önerildi.

Şura'da, turizm meslek liselerinde 'alkollü içki ve kokteyl hazırlama' dersinin kaldırılmasına yönelik tavsiye kararı çıktı. Ayrıca, öğrencilerin alkollü içki servisi yapılan yerlerde staj yapmasının kaldırılması önerildi.

Eğitim Bir-Sen'in tüm liselerde zorunlu olmasını istediği Osmanlıca dersi ise, Genel Kurul'da değişikliğe uğradı.Osmanlıca dersinin, imam hatip liseleri ve sosyal bilimler lisesinde zorunlu, diğerlerinde seçmeli ders olarak okutulması yönünde karar çıktı.

Uygulanması önerilen kararlar arasında, ortaöğretim kurumlarında haftalık ders saatinin azaltılması da yer aldı. Tavsiye kararına göre, ortaokullarda okutulan inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi programı gözden geçirilerek yeniden yazılacak.Milli Eğitim Şurası'nda, okul öncesinde değerler eğitimi verilmesi de kabul edildi.

Ayrıca, kutlu doğum haftası, muharrem ayı, aşure günü gibi dini anlamı olan günlerin, "belirli günler ve haftalar" listesine alınması tavsiye edildi. Eğitim Şurası'nda, Milli Eğitim Akademisi kurulması, ortaokullarda tekli eğitime geçilmesi kararı da Bakanlık'a önerildi.

Risk grubundaki öğrencilerle ilgili emniyet ve sağlık kurumlarındaki bilgilerin okul yönetimiyle paylaşılması önerisi de kabul edilen Şura'da, okullara güvenlik açısından risk derecesine göre bayrak verilmesi önerisi ise reddedildi.

Eğitim Şurası'nda, öğretmenlerin niteliğini artırma komisyonunun önerilerinin tamamı da kabul edildi. Öğretmenlerin sendikal eylemlere ders saati dışında katılması önerisi, Eğitim Sen üyelerinden tepki görünce tekrar oylandı ve "ders saati dışında" ifadesi metinden çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...