Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB bu kez kendini sınayacak

MEB bu kez kendini sınayacak

EĞİTİM Haberleri

Okullarda ve halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak verilen takviye kurslarının ne kadar verimli olduğunu ölçmek için harekete geçildi.

Gökhan KAYA/Türkiye Gazetesi
Dershanelerin özel okula dönüştürülmeye başlanmasıyla birlikte okullarda ve halk eğitim merkezlerinde ücretsiz takviye kursları açan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kursların verimliliğini ölçmek için çalışma başlattı. nbsp;
Bakanlık, tıpkı halk eğitim merkezlerinde verilen İngilizce kurslarında olduğu gibi ücretsiz takviye kurslarında da 'ilk test-son test' uygulamasını hayata geçirecek. nbsp;
Buna göre Bakanlık, kurslar başlamadan önce öğrencilerin bilgi seviyesini ölçen bir sınav yapacak. Daha sonra öğrencilere istedikleri branşta kurs verecek olan Bakanlık, kurs bitiminde yine ilk sınavdaki soruların benzerlerinin yer aldığı sorularla yine sınav yapacak. nbsp;
Her iki sınavın sonuçlarını karşılaştıracak olan Bakanlık, öğrencilerin başarı durumlarına göre kursların verimli olup olmadığını tespit edecek.
SINAVI BEĞENDİNİZ Mİ?
Öte yandan geçtiğimiz yıl Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kaldırarak yeni liseye geçiş sınavı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ni(TEOG) getiren Bakanlık, yeni sınav sisteminin öğrencilerdeki yansımasını da ölçecek.
Geçtiğimiz yıl iki dönem ve bu yıl ilk dönem olmak üzere üç kez uygulanan TEOG'a ilişkin öğrencilerin algılarını ölçmek için anket hazırlayan Bakanlık, TEOG sınavına giren tüm 8. sınıf öğrencilerini yeni sisteme ilişkin memnuniyetini belirleyecek.
34 soruluk anketle birlikte sistemin öğrenciler açısından olumlu ve olumsuz taraflarını tespit edecek olan Bakanlık, öğrencilerin vereceği cevaplara göre belirgin bir sıkıntının yaşandığının dile getirilmesi halinde yeni sınav sisteminde revizyona gitmeyi gündemine alacak.
YOL HARİTASINA KATKI SAĞLAYACAK
Yeni sistemden herhangi bir rahatsızlık duyup duymadıklarını öğrenen Bakanlık, öğrencilere kendilerini en çok hangi uygulamanın zorladığını ve hangi uygulamadan kaynaklı sıkıntı yaşadığını sordu.
Sınavın öğrencilerin kendi okullarında uygulanmasından, mazeret sınavlarının varlığına ve öğrencilerin yeni sistemden memnuniyet duyup duymadıklarına ilişkin birçok sorunun yer aldığı anket sonuçlarına göre Bakanlığın çıkacak sonuçlar doğrultusunda yeni yol haritasını belirleyeceği kaydedildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...